Rippl-Rónai Múzeum
Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum
Kaposvár és Somogy tudományos, kulturális és művészeti örökségének
őrzője és közvetítője.
Gyorskereső

Turisztikai kitekintés


Zichy Mihály Emlékház - Zala
A Tab melletti egy utcás Somogy megyei falu közepében,Zalán található a Zichy Mihály Emlékmúzeum.Abban a XIX. századi nemesi kúriában született az egyik legnagyobb magyar rajzművész. Zichy Mihály annak az ősi Zichy-családnak a sarja, mely a 13. századig tudja visszavezetni családfáját. A család több ágának tagjai hatalmas uradalmakkal rendelkező nagybirtokosok és grófok voltak. Zichy Mihály e nagynevű család elszegényedett, nem a grófi ágából származik.
Kunffy Lajos Emlékház - Somogytúr
A Balatonlellétől 11 km-re található Somogytúron Kunffy Lajos (1869–1962) festőművész múzeuma. A falut a Kaposvárt Balatonlellével összekötő műút szeli át. Közlekedési és idegenforgalmi szempontból jó forgalmú, könnyen elérhető. Az emlékmúzeum az út menti kanyarulatban található. A bejárat kőoszlopain faragott barokk kővázák jelzik, hogy régi nemesi kastély kertjébe lépünk. A jobbra álló 18. századi nemesi kúriában lakott a kiváló festőművész–földbirtokos. Kunffy Lajos 1894–1914-ig, húsz éven át Párizsban élt.
Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény - Szenna
Szenna Somogy megyeszékhelyétől, Kaposvártól 8 km-re helyezkedik el. Itt kapott helyet a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, amely a magyarországi skanzenek sorában a legkisebb, de érdekessége, hogy a falu központjában a festett berendezésű református templom szomszédságában került megvalósításra. Az eredeti, zselici és belső-somogyi településeken lebontott épületek fa elemeit hagyományos anyagok és technikák felhasználásával építették újjá a falumúzeum területén.
József Attila Emlékház - Balatonszárszó
A jelenlegi múzeumépület a balatonszárszói villasoron lévő egykori Horváth-panzió épülete,ahol a XX. század legnagyobb magyar költője, József Attila (1905–1937) életének utolsó heteit töltötte. A felújított kiállítás 2012 májusától várja a látogatókat.
Latinovits Zoltán Emlékház - Balatonszemes
Az állandó kiállítás a tragikus körülmények közt elhunyt színészkirály, Latinovits Zoltán (1931–1976) pályáját mutatja be fotók és dokumentumok tükrében. Az emlékkiállítás a budapesti Színháztörténeti Intézet anyagából készült.
Elérhetőségeink

Rippl-Rónai Megyei Hatókörű
Városi Múzeum

Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 101.
E-mail.: titkarsag@smmi.hu


Rippl-Rónai Múzeum
Cím: 7400 Kaposvár, Fő u. 10.
Telefon: 82/314-011

Nyitva tartás:
10:00 – 16:00 
Hétfő szünnap

Jegyárak:
Teljes árú: 800Ft/fő
Kedvezményes: 400Ft/fő
Családi jegy: 1700Ft
Csoportos jegy (10fő felett): 700Ft/fő, 350Ft/fő
Kiállítás látogatási bérlet: 1.200Ft/fő/4 alkalom
Múzeumpedagógiai bérlet: 2.300Ft/fő/4 foglalkozás
Bérletekről további leírás: ITT
Szakmai tárlatvezetés: 2800Ft/csoport/kiállítás (előzetes bejelentkezés)


Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön a legfrissebb híreinkről, programjainkról!

Feliratkozás